Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
51606611475_55b051065e_o
52013918597_ae05b14c76_o

Anish Kapoor is ongetwijfeld één van de boeiendste kunstenaars van zijn generatie. 

Tijdens de Biënnale van Venetië brengt hij in de Gallerie dell’Accademia een grote tentoonstelling waarin hij voor het eerst zijn 'black sculptures' presenteert. Elk van die sculpturen is van een extreem diepe zwartheid, zwarter dan zwart. Kapoor kocht de exclusieve rechten op het pigment, dat vroeger Vantablack heette, en verfijnde het verder voor zijn kunstwerken. Zeker iets om naar uit te kijken, dus!

Hoewel Kapoor als kunstenaar gevormd is in Londen, zijn zijn Indische roots steeds voelbaar in zijn werk, zowel in de abstracte vormgeving als in de onderliggende filosofie.

In zijn eenvoudige maar monumentale sculpturen speelt Kapoor vaak met de bipolariteit van het bestaan – vorm en leegte, licht en duisternis, zijn en niet-zijn. Het is een spel waarbij de toeschouwer steeds fysiek en psychisch betrokken is. Met gladde vormen, en reflecterende materialen schept Kapoor een metafysische wereld waarin de grens tussen werkelijkheid en illusie voortdurend in vraag wordt gesteld. To be or not to be, that’s the question!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

 

 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie