Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50973482928_cba45392ab_o-2

Het oeuvre van Modigliani bevat vrijwel alleen portretten en dan nog voornamelijk van vrouwen. Hoewel hij hier en daar nog wel een landschapje schilderde, was de vrouwelijke vorm voor Modigliani de voornaamste inspiratie, vooral wanneer zij zich, zoals vaak, volledig bloot gaven.

Tegenwoordig geldt Modigliani als een van de grotere kunstenaars uit de klassieke avant-garde, maar zijn nogal eigenzinnige, sensuele stijl steekt enorm af tegen de robuuste postkubistische vormen van Picasso of Léger uit de jaren twintig. Tijdens de tien jaar dat hij als schilder actief was, maakte hij meer dan vierhonderd schilderijen. Het is niet makkelijk om deze bij een stijlstroming onder te brengen. Modigliani teerde namelijk op voorbeelden als Matisse en Toulouse-Lautrec, maar heeft evenveel gemeen met historische antecedenten als Boucher of Fragonard.

 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie