Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
33350827948_f0be3c00c3_o

Koning Arthur is een figuur die ongrijpbaar blijkt, gehuld in de mist van mythe en mysterie. Wie was hij? Wat deed hij? Waarom spreekt hij zo tot de verbeelding?

 

In het eerste deel van deze dagcursus licht David Vergauwen de sluier van de tijd op om de historische koning Arthur te onthullen. Tevens onderzoekt hij de recuperatie van de mythe rond Arthurs koningschap bij de Tudors, de Victorians en uiteraard de zeventiende-eeuwse Stuarts.

 

Nadien bespreekt Katherina Lindekens het stuk ‘King Arthur’ van John Dryden met muziek van Henry Purcell in het genre ‘dramatic opera’. Deze vaak verkeerd begrepen muziekvorm brengt ons tevens bij ‘Psyche’ van Purcells tijdgenoot Matthew Locke. Op die manier worden twee meesterwerken uit de Barok in een nieuw daglicht geplaatst.

Een dagcursus in samenwerking met MAfestival en Davidsfonds.

 

TIP:

Wie deelneemt aan deze cursus en ‘s avonds graag het concert wilt bijwonen, krijgt een korting van 10% op het concertticket. Hiervoor neem je rechtstreeks contact op met MAfestival (www.mafestival.be) met vermelding van de kortingscode: AMA2019OP.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie