Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Koning Arthur is een figuur die ongrijpbaar blijkt, gehuld in de mist van mythe en mysterie. Wie was hij? Wat deed hij? Waarom spreekt hij zo tot de verbeelding?

In het eerste deel van deze dagcursus licht David Vergauwen de sluier van de tijd op om de historische koning Arthur te onthullen. Tevens onderzoekt hij de recuperatie van de mythe rond Arthurs koningschap bij de Tudors, de Victorians en uiteraard de zeventiende-eeuwse Stuarts.

Nadien bespreekt Katherina Lindekens het stuk ‘King Arthur’ van John Dryden met muziek van Henry Purcell in het genre ‘dramatic opera’. Deze vaak verkeerd begrepen muziekvorm brengt ons tevens bij ‘Psyche’ van Purcells tijdgenoot Matthew Locke. Op die manier worden twee meesterwerken uit de Barok in een nieuw daglicht geplaatst.

Een dagcursus in samenwerking met MAfestival en Davidsfonds.

TIP:

Wie deelneemt aan deze cursus en ‘s avonds graag het concert wilt bijwonen, krijgt een korting van 10% op het concertticket. Hiervoor neem je rechtstreeks contact op met MAfestival (www.mafestival.be) met vermelding van de kortingscode: AMA2019OP.

Locatie / datum & uur

Brugge / Concertgebouw Brugge / 't Zand 34
  • vr, 02/08/2019: 10:00 - 12:30
  • vr, 02/08/2019: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie