Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 € i
Inschrijven is niet meer mogelijk.

De Italiaanse castrati waren ooit dé internationale supersterren van Europa. Ze werden alom bejubeld, maakten internationale carrières, verdienden pakken geld en verkeerden in de hoogste kringen. Hun stem bracht generaties toehoorders in vervoering en tal van componisten schreven om hun stem van dienst te zijn.

Vandaag is onze nieuwsgierigheid naar dit inmiddels exotisch fenomeen groot. Wat we vooral willen weten is hoe het zat met “de operatie”. Uroloog Johan Mattelaer specialiseert zich in de vaak verborgen (kunst-)geschiedenis van de seksualiteit. Hij vertelt wat castratie inhoudt, hoe het gebeurde en wat er de gevolgen van zijn en gaat in op de geschiedenis van het castreren.

Musicoloog David Vergauwen biedt ons een beeld van de vedettestatus die deze zangers genoten, vertelt hun levensverhaal en gaat in op hun sociologische achtergrond. Vooral ook wordt er gekeken naar de partituren die voor hen werden geschreven en worden hun adembenemende muzikale wapenfeiten uit de doeken gedaan.

TIP:

Wie deelneemt aan deze cursus en ‘s avonds graag het concert wilt bijwonen, krijgt een korting van 10% op het concertticket. Hiervoor neem je rechtstreeks contact op met MAfestival (www.mafestival.be) met vermelding van de kortingscode: AMA2019AV.

Locatie / datum & uur

Brugge / Concertgebouw Brugge / 't Zand 34
  • di, 06/08/2019: 10:00 - 12:30
  • di, 06/08/2019: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie