Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Alice Neel, Blanche Angel Pregnant, 1937 1/15/18 #whitneymuseum

Dit najaar loopt in Centre Pompidou in Parijs de langverwachte retrospectieve tentoonstelling over Alice Neel. In deze lezing belicht Fabienne De Meulemeester haar indrukwekkende oeuvre.

Alice Neel (1900-1984) schilderde haar leven lang figuratief, tegen de heersende stromingen in. Ze maakte schitterende portretten in de periode van abstract expressionisme, pop art en minimalisme. Daardoor stond haar werk los van de artistieke ontwikkelingen van de avant-garde. Haar turbulente leven werd gekenmerkt door een aanhoudende strijd voor artistieke erkenning. Pas in 1974 kreeg ze eindelijk waardering voor haar diepgaande sociale en psychologische betrokkenheid en haar eigenzinnige en compromisloze manier van schilderen. Alice Neel is sinds een aantal jaren postuum aan een comeback bezig. Ze heeft invloed op Marlene Dumas, Frank Auerbach en Elisabeth Peyton en wordt nu beschouwd als één van de grootste Amerikaanse figuratieve schilders van de twintigste eeuw.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie