Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52403665636_c13e9fa932_o
52406489233_a35c0edff0_o

Er zijn niet minder dan 31 steden die de naam Alexandrië hebben, en vijf ervan werden door Alexander de Grote gesticht. Van deze vijf is het Egyptische Alexandrië ongetwijfeld het meest bekend. Alexandrië was de hoofdstad van het rijk der Ptolemaeën, één van de belangrijkste culturele centra van het hellenisme, en de plaats waar de wereldvermaarde vuurtoren, de grootste bibliotheek uit de oudheid en het mouseion zich bevonden! 

Het was wellicht ook de stad met het grootste aantal Joden en het was hier dat volgens de overlevering de evangelist Marcus zijn missionering begon en zijn marteldood vond. Dichter bij ons was het de stad van de Griekse dichter C. P. Cafavy, de Britse auteurs L. Durrell en E. M. Foster en de Grieks-Egyptische Dalida! 

Reden genoeg dus om een duik te nemen in de fascinerende geschiedenis van deze stad, en ideaal als voorbereiding voor wie de tentoonstelling ‘Alexandrië: verloren toekomsten’ wil bezoeken in BOZAR!

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lezing. 

Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Onderlegde lesgever die het ook heel goed kan overbrengen."
– Claire Dedecker (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie