Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50931522233_279f338b00_o-2

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de Duitse renaissancekunstenaar Albrecht Dürer zijn beroemde rondreis door de Nederlanden maakte. Dürers grand tour wordt door de National Gallery in Londen en het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken herdacht met een grote tentoonstelling die in beide steden te zien zal zijn. Dürers tripje naar de Nederlanden was dan ook een van de meest bepalende artistieke uitwisselingen aller tijden. Zijn reis bracht hem in contact met heel wat beroemde artiesten en geprezen kunstwerken, wat een grote invloed had op zijn eigen creativiteit. Bovendien hield hij een nauwgezet reisverslag bij dat tot op vandaag de dag een belangrijke bron van informatie is voor het kunsthistorisch onderzoek in de Lage Landen. 

In deze cursus treden we in Dürers voetsporen. Trek virtueel mee op reis met de meest invloedrijke Duitse kunstenaar uit die tijd en maak kennis met Dürers gevarieerde oeuvre. Van zijn zelfzekere zelfportretten en beeldschone aquarellen en tekeningen tot zijn commerciële gravures die instant bestsellers werden.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook 's avonds volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie