Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
49699590808_db9346d5fd_h-1

Geen Chinese kunstenaar is zo bekend als Ai Weiwei. Die roem dankt hij niet alleen aan zijn kunst, maar ook aan zijn strijd voor meer politieke en maatschappelijke vrijheid. 

Ai Weiwei is beeldend kunstenaar, maar evengoed architect en vormgever, curator, fervent gebruiker van sociale media en luis in de pels. Zelf noemt hij Andy Warhol, Joseph Beuys en Marcel Duchamp als belangrijke voorbeelden. Kunst is voor Weiwei een middel om veranderingen te forceren, een kans om vragen te stellen en ruimte te scheppen voor nieuwe mogelijkheden.

We richten onze blik op zijn grote en bekende werken zoals Sunflower Seeds, het werk dat hij in 2010 voor het eerst toonde in de grote turbinehal van Tate Modern en waarmee hij beroemd werd bij het grote publiek. Maar evengoed zoomen we in op minder bekende werken, zijn video’s en zijn blog, uiteenlopende werken die allemaal vertrekken vanuit een groot maatschappelijk engagement.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie