Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
25295465527_d46bda567f_o

Beleef het Concertgebouw in al zijn facetten. Het bezoek start met een introductie door gastvrouw Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van het Concertgebouw. Ondertussen genieten we van een heerlijk koffiebuffet.

Vervolgens neemt de gids ons mee achter de schermen van dit opmerkelijke staaltje hedendaagse architectuur, ontworpen door Paul Robbrecht & Hilde Daem. Een fascinerende trip met het Atrium, de Kamermuziekzaal en de Concertzaal als blikvangers. We eindigen op het dakterras, dat een uniek zicht biedt op de stad.

Onderweg op het parcours ontdek je de interessante verzameling actuele kunst, die gestaag aangroeit. Voor deze collectie wordt nauw samengewerkt met architect Paul Robbrecht, die samen met de kunstenaars kiest voor kunstwerken die in de moderne architectuur zelf geïntegreerd kunnen worden. Denk maar aan de versregels van Peter Verhelst op de stoelruggen, de monumentale foto van Dirk Braeckman geprint op Japans zijdepapier en tegen de nok van het Atrium gekleefd en ‘Angel’, de muurschildering die Luc Tuymans in de publieksfoyer aanbracht.

Kortom, je beleeft architectuur, muziek en kunst onder één dak.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie