Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
27417441669_6124005434_o

Op deze uitstap naar Bonn leidt Eveline Heylen je rond in de grote Marina Abramovic-retrospectieve ‘The Cleaner’ in de Bundeskunsthalle. Met David Vergauwen bezoek je de prachtige August Macke-collectie in het Kunstmuseum.

Controversieel en enorm bewonderd. Marina Abramovic (°1946) is één van de meest tot de verbeelding sprekende hedendaagse kunstenaars en is vooral bekend om haar heftige performances waarin zelfverwonding en uitputting centraal staan. Door zich te richten op existentiële vragen, wil ze de toeschouwer uitdagen en raken.

Met films, foto’s, schilderijen, installaties, archiefmateriaal en re-performances toont deze grote Abramovic-retrospectieve werken uit haar hele carrière. Deze fascinerende tentoonstelling liep al in Stockholm en Kopenhagen en was er een daverend succes.

Het Kunstmuseum in Bonn bezit één van ‘s werelds grootste collecties werken van August Macke (1887-1914), die in deze stad opgroeide. Macke was een belangrijke Duitse vertegenwoordiger van het expressionisme en was samen met o.a. Wassily Kandinsky en Franz Marc lid van Der Blaue Reiter. De collectie omvat schilderijen uit elke creatieve periode van het leven van de kunstenaar, inclusief een groot aantal waterverfschilderijen en tekeningen.

OPSTAPPLAATSEN

  • 06:15 Brugge: Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
  • 07:00 Gent: Hoofdingang Dampoortstation (onder de luifel)
  • 07:30 Waasmunster: E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
  • 08:00 Antwerpen/Berchem: Borsbeekbrug
  • 10:45 Aankomst
  • 18:00 Terugreis
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie