Tarieven:

  • 28,00 €
  • 24,00 €

Deze Duitse filosoof met Koreaanse roots schreef in 2013 een kort essay over de bestaansstrijd die Eros sinds lange tijd levert.

In een essay van 64 heldere bladzijden heeft hij het over de film Melancholia van Lars von Trier en thema’s als: ‘Het naakte leven’, ‘Niet kunnen kunnen’, ‘Porno’, ‘Fantasie’ en ‘De politiek van Eros’. Zijn essay sluit aan bij het eeuwenlang verzet van Eros tegen haar belagers: het verbod op genot, verlies van verbeelding, de procreatie als primaat van de soort , het hedonisme van de consumptie, …

Het boekje leent zich uitermate voor een dag lang nadenken over onze tijd in het teken van de liefde. Delen van de tekst van het essay worden letterlijk gelezen en toegelicht. Er is veel tijd voor gedachtewisseling.

boek: Byung-Chul Han – De terugkeer van Eros – Amsterdam – Van Gennep 2013 kan je online nog bestellen, via lokale boekhandel of in de bibliotheek vinden.

Dit essay is ook terug te vinden in de bundel 'De vermoeide samenleving' van Byung-Chul Han en kan ook je in e-book aankopen.

Locatie / datum & uur

Gent / Amarant vzw / Zebrastraat 30/001
  • za, 10/09/2022: 10:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie