Cursussen

Muziek, theater en literatuur

Basisreeksen
Muziek en opera
 

Must-have jazzcollectie
Het allerbeste uit een eeuw jazzmuziek

Samen met jazzliefhebber Frederik Goossens ga je op zoek naar dé mooiste pareltjes van 100 jaar jazzopnames. Wat moet je gehoord hebben om mee te zijn? Welke platen mogen zeker niet in je kast ontbreken? Populaire klassiekers als Kind of Blue van Miles, Time Out van Dave Brubeck of Getz/Gilberto, natuurlijk, maar minder bekende platen als Masterpieces By Ellington of Out To Lunch...

Docent: Frederik Goossens

Meer >


Rondom Wagners 'Parsifal'
De verlosser verlost

Wat is dat toch voor een raadselachtig werk waar Richard Wagner zijn loopbaan mee afsloot? De componist die een atheïstisch links idealist heette te zijn, schreef plots een opera over een ascetische, crypto-monastieke ridderorde die de heilige Graal bewaakt en wanhopig op zoek is naar een redder. Friedrich Nietzsche begreep er alvast niets van: hij noemde Parsifal een “knieval voor het kruis”.

Docent: diversen

Meer >

Noorwegen 1900
Over folklore, nationalisme en modernisme

Noorwegen heeft niet alleen een rijke kunst- en cultuurtraditie -met vertegenwoordigers in diverse kunsttakken zoals Edvard Munch, Edvard Grieg, of Henrik Ibsen, het land spreekt tevens tot onze verbeelding. In deze cursusreeks maakt u kennis met de gekende Noorse mythologie en de mythische sagen, maar ook met de Noorse schilderkunst, de muziek, en de literatuur.

Docent: Diversen

Meer >


Jacob Obrecht
Topmusicus in het 15de eeuwse Brugge

Jacob Obrecht mag dan wel van geboorte waarschijnlijk een Gentenaar zijn, voor de muziek in Brugge aan het eind van de 15de eeuw is hij in elk geval van groot belang geweest. Zo schreef hij in opdracht van de weduwe van de in ongenade gevallen bonthandelaar Donaes de Moor zijn beroemde Missa de Sancto Donatiano. Ook verschillende andere onderdelen van zijn muzikaal oeuvre zijn aan Brugge verbonden.

Docent: Hendrik Vanden Abeele

Meer >

Stoomcursus Klassiek
Een inleidende geschiedenis van de westerse kunstmuziek

Deze stoomcursus doorloopt in vijf lessen de geschiedenis van de westerse kunstmuziek. Op zo’n korte tijd zo veel vertellen is inderdaad ambitieus en dan moet men keuzes maken omdat niet alles kan behandeld worden.

Docent: Ddavid Vergauwen

Meer >

Top
Rondleidingen & uitstappen

Momenteel niets geprogrammeerd.

Top
Reizen

Momenteel niets geprogrammeerd.

Top