Links & Partners
De Cirk De Cirk
Zebrastraat 34
9000 Gent

plan

De Cirk Cultuurweb.be is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en werd ontwikkeld door CultuurNet Vlaanderen. Op cultuurweb.be kan je terecht voor een steeds groter wordende greep uit het cultuuraanbod en vele verrassende uit-ideeën. De site bereikt dagelijks veel informatie- en cultuurzoekers en brengt het brede culturele aanbod rechtstreeks in contact met een geïnteresseerd publiek. Wie dus wil weten wat wanneer waar te doen is, is bij cultuurweb.be alvast aan het goede adres.

Volkshogeschool Oost-Brabant
Koning Albertlaan 2
3010 Kessel-lo
Tel: 016/525.900 - Fax: 016/525.901
e-mail: oostbrabant@vormingplus.be
http://www.samenhuizen.be/vormingplus/
Volkshogeschool Waas-en-Dender
Spoorweglaan 13
9120 Melsele (Beveren)
Tel: 03/775.44.84 - Fax: 03/775.97.45
e-mail: waas-en-dender@vormingplus.be
http://www.vhs-waas-en-dender.be/
Vormingplus – vzw Volkshogeschool regio Brugge
Baliestraat 58
8000 Brugge
Tel: 050/33.01.12
e-mail: regio.brugge@vormingplus.be
http://www.volkshogeschool.be/
De Volkshogeschool Gent – Eeklo
Reigerstraat 8
9000 Gent
Tel: 09/224.22.65
e-mail: info.gent.eeklo@vormingplus.be
http://users.pandora.be/vormingplusgenteeklo/
Vormingplus - Volkshogeschool Limburg vzw
Cellebroedersstraat 13-15
3500 Hasselt
Tel: 011/56.01.00 - Fax: 011/56.01.19
e-mail: vormingplus.limburg@vormingplus.be
http://www.vormingpluslimburg.be/
Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Oude Vestingsstraat 17
8500 Kortrijk
Tel.: 056/21.14.11 - Fax: 056/21.14.46
e-mail: vorming@volkshogeschool.info
http://www.vormingplusmzw.be/
Vormingplus Antwerpen
F. De Merodestraat 36
2600 Berchem
Tel: 03/230.03.33 - Fax: 03 218 95 65
e-mail: info@vormingplusantwerpen.be
http://www.vormingplusantwerpen.be/
Vormingplus - Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender
Kollegestraat 26A
9500 Geraardsbergen
Tel: 054/41.48.02
e-mail: vlad@vormingplus.be
http://www.vormingplus-vlad.be/
Vormingplus – vzw Volkshogeschool Kempen
Otterstraat 109/4
2300 Turnhout
Tel: 014/41.15.65 - Fax: 014/41.05.77
e-mail: info@vormingpluskempen.be
http://www.vormingpluskempen.be/
Vormingplus regio Mechelen
Hanswijkstraat 74
2800 Mechelen
Tel: 015/43.21.20 - Fax: 015/43.34.14
e-mail: regiomechelen@vormingplus.be
http://www.vormingplusregiomechelen.be/
VormingPlus kantoor Westhoek
Pannestraat 142
8630 Veurne
tel. 058/31.14.94
e-mail: westhoek@vormingplusoostendewesthoek.be
http://www.vormingplusoostendewesthoek.be
VormingPlus kantoor Oostende
Jozef II-straat 4
8400 Oostende
tel. 059/50.39.52
e-mail: oostende@vormingplusoostendewesthoek.be
http://www.vormingplusoostendewesthoek.be

Sociaal-culturele organisaties bieden in Vlaanderen een brede waaier van activiteiten aan. Dit ruime aanbod aan cursussen, lezingen, debatavonden, tentoonstellingen of uitstappen vind je terug op www.prettiggeleerd.be.

http://www.prettiggeleerd.be/


STAM
Stadsmuseum Gent


http://www.stamgent.be/nl


Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst

De Poort Dé Gentse stripwinkel
Reusachtig groot aanbod!

Nederkouter 137
9000 Gent
http://www.depoort.com/

FotoMuseum Provincie Antwerpen

Hof van Watervliet - Hof Lanchals

S.M.A.K.

Cultuurcentrum De Werf

CultuurCentrum De Herbakker

Wisper

Cursussen en workshops voor 18 +

Uitgeverij Ludion
(Gent - Amsterdam)


de Inventie

De Inventie wil een bijdrage leveren aan de inhoudelijke verdieping en internationalisering van de hedendaagse Belgische kunst. Door de conceptuele uitwerking van lezingen over hedendaagse kunst in samenwerking met erkende organisaties. Door de productie van meertalige catalogi waarin telkens één kunstenaar wordt uitgediept. Door de uitwerking van tentoonstellingen die internationaal aan bod komen. Het doelpubliek van De Interventie bestaat uit een kunstminnend publiek, kunstenaars, studenten en leerkrachten. De Inventie werd opgericht door Christophe De Jaeger. Docent Amarant hedendaagse kunst. De Inventie leeft bij de gratie van subsidies, sponsoring en de inzet van eigen middelen.


Kunst In Huis

Kunst in Huis maakt kunst bereikbaar voor iedereen door aan heel democratische prijzen kunstwerken te verhuren: vanaf € 9,00 €. Kunst in Huis geeft ook kunstenaars een platform om naar buiten te treden. En dit door hun werk te tonen, te verhuren, te verkopen, door minitentoonstellingen in de filialen te organiseren en door atelierbezoeken bij de kunstenaars te houden.

Vlaams Architectuur Instituut

<H>ART

<H>ART is een krant op tabloid formaat die elke drie weken verschijnt.
<H>ART bericht op een alerte, kwaliteitsvolle en toegankelijke wijze over de hedendaagse beeldende kunst op nationaal en internationaal vlak.
<H>ART wil daarmee een lacune opvullen die in de culturele mediawereld is ontstaan.

FNAC

Wagner www.wagnervrienden.be

De vzw WagnerVrienden is de nieuwe vereniging voor alle fervente Wagnerliefhebbers in Vlaanderen die hun passie met anderen willen delen. De vzw heeft twee pijlers. Enerzijds worden er zo veel mogelijk Wagnerianen samengebracht om een (h)echte vriendenkring te creëren, anderzijds wordt op een frisse manier de kennis betreffende de kunst en muziek van Richard Wagner bevorderd en verspreid in Vlaanderen. De vzw realiseert dit bijvoorbeeld via de organisatie van uitstappen, lezingen en andere samenkomsten. De scepsis en de vooroordelen ten opzichte van de meester uit Bayreuth willen de WagnerVrienden ook tegengaan op een kritische, maar intellectueel correcte manier. De vzw WagnerVrienden is daarenboven een vereniging die openstaat voor het brede culturele veld en die graag partnerschappen aangaat met verenigingen die dezelfde idealen nastreven, zoals Amarant.


www.archeonet.be

De eerste nieuws- en portaalsite over archeologie in Vlaanderen. Via www.archeonet.be blijft zowel de professionele archeoloog als de geïnteresseerde leek steeds op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de Vlaamse archeologie.

In Vlaanderen bestond er tot op heden geen website die alle archeologische actualiteit centraliseerde. Het team van ArcheoNet Vlaanderen, dat bestaat uit vijf jonge archeologen, wil dat hiaat opvullen. Het project draait voor honderd procent op vrijwilligers.

De website is opgevat als een newsblog, waardoor ArcheoNet steeds de recentste informatie kan aanbieden. De inhoud van de site is zeer divers: de nieuwste resultaten van opgravingen in Vlaanderen, aankondigingen van lezingen, congressen of nieuwe publicaties, artikels in de pers, vacatures... Het komt allemaal aan bod op ArcheoNet Vlaanderen. Bezoekers kunnen reageren op de artikels of de artikels doorsturen naar anderen.


OKV logo http://www.okv.be

Sinds de eerste jaargang in 1963 ijvert Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen voor een ontsluiting van musea en openbare collecties. De doelstelling is en blijft een kunstminnend publiek te informeren over museumcollecties en –activiteiten en te stimuleren tot een bezoek aan openbare collecties en tentoonstellingen.


NTGent NTGent
wil als internationaal producerend stadstheater midden in de samenleving uitgroeien tot een artistiek en maatschappelijk referentiepunt. In het complexe openbare debat over mens- en wereldbeeld plaatst NTGent de stem van de kunst naast de wetenschap, de politiek, de ethiek

NTGent Film-Plateau
is een permanent audiovisueel initiatief en gaat uit van de Gentse universiteit. De voorstellingen gaan door in een gezellig zaaltje, waar permanent klassiekers uit de filmgeschiedenis worden geprojecteerd. Dit initiatief kan rekenen op een vast publiek van lekkerbekkende filmkenners.


NTGent

Vzw Gandante
heeft de promotie van zowel het Gentse als het hele Vlaamse erfgoed voor ogen en dit vanuit originele, onverwachte invalshoeken. Niet alleen krijgt de stad door de inzet van de historisch of kunsthistorisch hooggeschoolde gidsen een andere dimensie, de bezoeker wacht bovendien een onthaal op niveau. Gandante verzorgt immers culturele arrangementen op maat en onthaalt op professionele wijze elke groep die Gent en omgeving wil bezoeken. De gids brengt een wetenschappelijk verantwoord relaas met de nodige duiding, en is tegelijk de gastheer of -vrouw voor het publiek. Wandelvoordrachten, dagprogrammaís en lezingen of wandelingen aansluitend bij tentoonstellingen, manifestaties, congressen, festivals e.d.m. worden voor u naar wens uitgewerkt.


Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
Cultuurcentrum De Adelberg in Lommel kiest sinds jaren bewust om naast het theateraanbod en het bestaande aanbod ‘Ateliers voor Overdag’ eveneens een kwalitatief vormingsprogramma samen te stellen met lezingen en cursussen die kunsthistorische, culturele en maatschappelijke thema’s aanreiken.


KWO Mechelen
Vandaag herbergt KWO het kantoor van oude muziekensemble Zefiro Torna en is het de werkplaats van klankkunstenaar Paul Craenen. Het zaaltje wordt regelmatig gebruikt voor repetities en fotoshoots. Het hoge plafond, de lichtinval, de parketvloer en de betonnen bank rondom zorgen er voor een geconcentreerde en sfeervolle ruimte. Een ideale plek voor presentaties, repetities, lezingen of workshops.


De Markten Brussel


Festival van Vlaanderen Gent


Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, die twee eeuwen oud zijn, worden ongeveer twintigduizend schilderijen, sculpturen en tekeningen bewaard. Ze zijn gevestigd in Brussel en bestaan uit het Museum voor Oude Kunst (15de-18de eeuw), het Museum voor Moderne Kunst (19de-20ste eeuw), het Wiertzmuseum en het Meuniermuseum.


Concertgebouw Brugge
Het Concertgebouw is een internationaal muziek- en podiumkunstencentrum waar stijlbewust wordt geprogrammeerd, waar de vocale en instrumentale traditie centraal staat en dat als laboratorium voor creatie fungeert. Het uitgangspunt van de programmering is creativiteit. Er is ruimte voor muziek van alle stijlen en tijden, maar ook voor andere disciplines: hedendaagse dans, beeldende kunst, literatuur en architectuur.


De Bijloke Muziekcentrum Gent
Vanuit de visie op muziek als bindmiddel tussen culturen en mensen en de unieke positie van Vlaanderen in dit verband door de eeuwen heen wil Muziekcentrum De Bijloke, met een open blik op de evoluties in het ruime culturele en maatschappelijke veld, een internationaal forum zijn waar ontsluiting, creatie, bewaring en beleving van muziek en haar traditie centraal staan.


M HKA

Toont
Denkt
Verzamelt
Ontvangt


KUNSTWERK[t] is hét aanspreekpunt voor iedereen die actief met beeldende kunst bezig is, maar daar niet zijn beroep van maakt. Informatie, projectondersteuning, workshops, expomaterialen, uitleenkoffers, begeleide bezoeken...
Het zijn maar enkele van de zaken waarvoor je bij KUNSTWERK[t] terecht kunt.


Vzw “De Ladder” werd opgericht door enkele idealisten die een structuur wilden voor hun creëerdrang. Die structuur is er nu en draait voornamelijk op ondersteunend en inrichtend orgaan.
Als ondersteunend en inrichtend orgaan helpt de vzw mee aan de productie van culturele projecten en initiatieven op het gebied van taal en letteren, beeldende kunst, architectuur en vormgeving, audiovisuele kunsten, podiumkunsten en muziek.


Met de Laat mensen schitteren-campagne wil SoCiuS, het Steunpunt voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk, het sociaal-cultureel volwassenenwerk meer zichtbaar maken. Niet op eigen houtje, maar samen met alle organisaties uit de sector. Want hoe meer organisaties de campagne gebruiken, hoe meer zichtbaarheid de hele sector krijgt.


Museum voor Schone Kunsten - Gent

In het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent vind je topwerken uit 5 eeuwen schilderkunst, van de middeleeuwse meesters tot de abstracte kunst van de 20ste eeuw. De kerncollectie belicht de kunst van de 19de en de 20ste eeuw, met namen als Ensor, Claus, Minne, Rodin, van Rysselberghe, Permeke, De Smet, Spilliaert en vele anderen. Momenteel kan je in het MSK bovendien de restauratie van het Lam Gods live meemaken achter glas.

Het Jubelparkmuseum is het hoofdmuseum van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en bevindt zich in het gelijknamige park in Brussel. Deze groep van musea maakt deel uit van de Federale Wetenschappelijke Instellingen, die op hun beurt worden geleid door de minister van Wetenschapsbeleid van België. Er zijn vijf grote oriëntaties:

- Nationale archeologie
- Oudheid
- Europese sierkunsten
- Niet-Europese beschavingen
- Muziekinstrumenten, die worden bewaard in het Muziekinstrumentenmuseum

Thomas More - Mechelen Lucas Faydherbe

Thomas More - Mechelen Lucas Faydherbe

Thomas More is een unie van hogescholen binnen de Associatie KU Leuven. Zij biedt studenten innovatief professioneel hoger onderwijs in nauwe samenwerking met het werkveld. Door haar toonaangevend onderwijs, toepassingsgericht onderzoek en dienstverlening vormt zij een motor van regionale ontwikkeling.


Volgende organisaties steunen Amarant
3-D Gallery - Konterdamkaai 1 - 8400 Oostende - website
Belgisch Genootschap voor Keltische Studies - website
Benoot Gallery - Kursaal Oosthelling 11 - 8400 Oostende - website
Culturele vereniging Flemish Nudes - website
Galerie Annette De Keyser - website
Galerie Emils - Christinastraat 103 - 8400 Oostende
Galerie Fortlaan 17 – Fortlaan 17 – 9000 Gent - website
Galerie R53 - Romestraat 53 - 8400 Oostende - website
Galerie S &H De Buck - Zuidstationstraat 25 - 9000 Gent - website
Galerie Seghers - Rogierlaan 46 - 8400 Oostende
Galerie Tom Gerits - Madridstraat 5 - 8400 Oostende - website
Galerie Luc Van Middelem - Zeedijk 734 - 8300 Knokke-Heist - website
Galerie de Peperbusse - Prins Boudewijnstraat 7 - 8400 Oostende - website
Galerie du Rat Mort - Vlaanderenstraat 43 - 8400 Oostende - website
Griekenlandcentrum - website
Kunstboekhandel The Land of Nod - Ooststraat 32a - 8400 Oostende - website
Kunstgalerie en Praatcafé De Muze - Rekelingestraat 3 - 9000 Gent - website
Lokaal 01 (Onderzoeks- en presentatieruimte voor beeldende kunst en muziek) - website
Nederlands Klassiek Verbond - website
Nudes Gallery - Ajuinlei 12 – 9000 Gent - website
Theobalds Boothuisje - Vlaanderenstraat 17 - 8400 Oostende - website
X-L-Ent Art - Leopold II-laan 4 - 8400 Oostende - website
Zeno X Gallery (Frank Demaegd) - website