Twee MANnen in Den Haag
Den Haag

Zaterdag 19 mei 2018LiebermannHet Gemeentemuseum in Den Haag fascineert steeds weer met boeiende tentoonstellingen. Op deze daguitstap leidt David Vergauwen je rond in de tentoonstelling over Max Liebermann. Damien Deceuninck neemt je mee in die over Jean Brusselmans.

De Duitse kunstenaar Max Liebermann (1847-1935) woonde in Berlijn, maar reisde veel binnen Europa en kwam er in contact met andere toonaangevende kunstenaars. Zo werd hij beïnvloed door de School van Barbizon waardoor zijn aanvankelijk realisme steeds meer evolueerde naar impressionisme.

Vanaf het einde van de negentiende eeuw bezocht Liebermann elke zomer Holland, waar hij inspiratie voor zijn schilderijen vond. De tentoonstelling stelt Liebermanns werk in dialoog met dat van leden van de Haagse School, waarmee Liebermann vriendschap sloot.

Gestoeld op de Belgische schilderstraditie van kunstenaars als Rik Wouters ontwikkelde Jean Brusselmans (1884-1953) na de Eerste Wereldoorlog een karakteristieke, expressieve stijl die wordt gekenmerkt door orde en compositorische eenvoud. Met o.a. tal van particuliere bruiklenen geeft de tentoonstelling, die zich concentreert op de periode 1931–1949, een goed beeld van deze kunstenaar die voor het grote publiek vaak nog teveel in de schaduw staat van zijn bekendere tijdgenoten.

Tip: zie ook de cursus Jean Brusselmans - Tussen Vlaams expressionisme en Belgische avant-garde (Antwerpen, Gent)Vertrekplaatsen Uur
Antwerpen
Op de Borsbeekbrug aan Berchem-Station.
8:35 uur
Brugge
Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
6:50 uur
Gent
Hoofdingang Station Gent-Dampoort (onder de luifel)
7:45 uur
Waasmunster
E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
8:05 uur
Aankomst
Terugreis
10:45 uur
17:30 uur
 


Prijs Leden Niet-leden
  65,00 € 72,00 €


Inschrijven

Alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud van wijzigingen.