Dordrecht
Een impressie

Zaterdag 21 april 2018JongkindMonet en Renoir kennen we allemaal als de grote Franse impressionisten. Toch was één van de pioniers van dat impressionisme een Nederlander: Johan Barthold Jongkind. In Frankrijk raakte hij bevriend met kunstenaars als Monet, Daubigny en Pissarro. Als zodanig is hij een sleutelfiguur in de 19de-eeuwse schilderkunst. In de tentoonstelling “Jongkind & vrienden” in het Dordrechts Museum vertelt Peter De Smet je meer over hun werken.

Met een museumgids bezoek je ook het Huis Van Gijn. Simon van Gijn (1836-1922) was een Dordrechtse bankier die vanuit een zeer brede belangstelling in kunst en cultuur allerlei objecten aankocht – van zilver en keramiek tot zelfs speelgoed. Alles wat hij verzamelde kreeg een plaatsje in zijn huis. Het huismuseum biedt je een blik in het leven, de verzameldrang, de huishouding, de oude dag, de filosofie en het milieu van een rijke Dordtenaar.

Tenslotte neemt een stadsgids je mee doorheen de oude binnenstad. Op de wandeling kom je bijvoorbeeld langs een armevrouwenhof, het oudste authentieke woonhuis van Nederland, Vadertje Tijd en het naakte jongetje in een gevel. Ook het adembenemende rivierengezicht waarmee je beloond wordt als je argeloos door een stadspoort wandelt mag niet ontbreken bij een verkenning van Dordrecht.Vertrekplaatsen Uur
Antwerpen
Op de Borsbeekbrug aan Berchem-Station.
9:40 uur
Brugge
Parking Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat
7:55 uur
Gent
Hoofdingang Station Gent-Dampoort (onder de luifel)
8:40 uur
Waasmunster
E17, afrit 13 in de rijrichting van het reisdoel
9:10 uur
Aankomst
Terugreis
10:45 uur
17:20 uur
 


Prijs Leden Niet-leden
  72,00 € 79,00 €


Inschrijven

Alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud van wijzigingen.